Oblikovanje

Edinstvena nepremičnina na pobočju z integriranim zavojem okoli ceste

Edinstvena nepremičnina na pobočju z integriranim zavojem okoli ceste


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Headstrong nefleksibilnost je poganjala koncept tega sodobnega oblikovanja doma, saj je naročnik imel ideje, ki jih arhitekturna ekipa v podjetju KWK Promes ni mogla znova obnoviti. Lastnik čudovite parcele na pobočju je želel le kopirati ukrojeno notranjost svojega obstoječega stanovanja, ki je bivalni prostor od vrta odklopil s tem, da je bil v prvem nadstropju. Torej, ko so se notranjosti preusmerile od mize, je ekipa preusmerila fokus na cesto, ki bi vodila proti domu in proti njemu v središču velike parcele. Raziskali so, kako bi lahko dvignili pot in jo ovili okoli strankinih nepremičnih idej, preden so jo vrnili na vrtno raven - in nastala je hiša The By The Way.

  • 1 |
Omejevanje pogosto ustvarja najbolj kreativne ideje. Po spopadu z rogovi na začetku projekta sta naročnik in ustvarjalna ekipa končala z grozljivim združevanjem konceptov.

  • 2 |
Preprosta hišna notranjost, ki jo je zahtevala stranka, ostaja nedotaknjena, zunanjost doma pa je ostra in inovativna lupina, ki je popolnoma integrirana s posebej zasnovano zasebno cesto, ki vodi na in z nje.

  • 3 |
Lahka betonska cesta do hiše se premika skozi drevesa starega sadovnjaka.

  • 4 |
Na drugi strani hiše je bila pot navzdol proti reki zasnovana za premikanje čez topografijo, ne da bi bilo treba posekati eno samo drevo.

  • 5 |
Betonska cesta se dviga naravnost navzgor, kjer se sreča s hišo, tako da postanejo njene stene, zgornje nadstropje in streha. Beton postane lahka membrana, saj pokriva vrh hiše in ga trikrat ovije.

  • 6 |
Avtomobili s ceste vstopijo neposredno v garažo v pritličju.

  • 7 |
Ovoj okoli prvega nadstropja se z vsakim zasukom širi navzven proti reki.

  • 8 |
Ker je naročnik ostal prepričan, da bi bil glavni bivalni prostor v prvem nadstropju, so arhitekti iskali način, kako bi dnevno sobo ponovno povezali z vrtovi. Torej, arhitekturni ovoj je bil zasnovan, da se odvije na tej strani stavbe ...

  • 9 |
… Skupina postane povišana pista, ki povezuje prvo nadstropje z nivojem vrta, preden se nadaljuje skozi drevesa, po strmem bregu do reke in plaže.

  • 10 |
Prostor stekla odpira zadnji del prvega nadstropja in celotno pritličje.

  • 11 |
Stekleno pritličje vzdržuje popolno povezavo z vrtom in vsebuje dvojno garažo, domačo telovadnico in številne sobe za goste.

  • 12 |
Čeprav na začetku ni bilo veliko pozornosti, je cesta postala glavni motiv projekta.

  • 13 |
Želja stranke prvega nadstropja dnevne sobe je povzročila neverjetne poglede, ki jih je mogoče uživati ​​v najbolj družabnem območju doma.

  • 14 |
Naročniki so zaradi nepremagljivih idej, ki so jih arhitekti delali pri povezovanju prvega nadstropja z vrtom, oblikovali tako veliko več.

  • 15 |
Panoramska okna od tal do stropa absorbirajo vse naravne lepotne točke. Steklene pregrade vzdolž modernega balkona puščajo poglede na reko nemoteno.

  • 16 |
Od spodaj na obrežju se nad krošnjami dreves vidi le prvo nadstropje doma.

  • 17 |
Pritličje steklene škatle ohranja zasebnost med zelenjem.

  • 18 |
Na vrhu hriba dom sveti kot svetilnik.

  • 19 |
Pas čez domači vhod tvori nekaj zaščite pred močnim deževjem in močnim vetrom iz zahoda.

  • 20 |
Arhitekti so raziskali idejo, da bi hišo razdelili na rob, da bi ustvarili več pogledov, toda naročnik se je na koncu odločil, da bo to uničilo njegov občutek zasebnosti.

  • 22 |
Pregraje v stropu, ki jih je ustvaril arhitekturni pas, so uporabili za prikrivanje sodobnih svetlobnih trakov v notranjosti doma.

  • 23 |
Stranka je morda navdihnjena s končnim rezultatom tega edinstvenega arhitekturnega dela, ki je na novo premislil svojo idealno funkcionalno notranjost. Končni dizajn je hrustljava enobarvna minimalistična vizija. Krepki črni kavč zareže obliko črke L v čisto belo minimalistično dnevno sobo, ki jo je spregledala elegantna črna talna svetilka.

  • 24 |
Po širini domače telovadnice je nameščena stena z ogledali, ki odražajo bujne zelene poglede na veličastno parcelo. Povezava z vrtovi naredi delo veliko bolj prijetno.

  • 25 |
Odprta in zračna moderna zasnova stopnic povezuje tla doma. Visoka steklena ograja drži trdne bele stopnice z odsotnimi dvižnimi stojali, da ustvari plavajoč učinek. Predelne stene iz temnega lesa razdelijo tloris.

  • 26 |
V minimalistični spalnici so nameščene bele garderobe v skladu z zunanjim pasom okoli hiše. Nastali učinek je čist in racionaliziran ter tiho pretirava edinstveno arhitekturno značilnost.

  • 27 |
Sodobna kopalnica je ločena od glavne spalnice in uživa v svojem čudovitem pogledu na reko.

  • 28 |
Umetna svetloba in senca ponoči le še povečata dramatičen učinek.

  • 29 |
Čeprav se dom sprva zdi osamljen, postane očitno, da je obrežje razvito območje ...

  • 30 |
… Vendar pa je to stanovanje nameščeno med drevesi, dobro pokrito za popoln mir.

  • 31 |
Tloris tlorisa.

  • 32 |
Tloris prvega nadstropja.

  • 33 |
Risba krajinskega terena.

  • 34 |
Domača zasnova, vključno s potjo do pomola na reki.

  • 35 |
Stranska vzpetina, ki prikazuje strmo pobočje parcele.


Priporočeno branje: Počitniška hiša na Mallorci v barvi s pogledom na morje


Poglej si posnetek: 8. dan moji financ: Je nakup nepremičnine ta hip lahko dobra investicija? (Julij 2022).


Komentarji:

  1. Rikkard

    Po pravici povedano, sprva ga nisem čisto razumel, a sem ga po drugič prebral - hvala!

  2. Gilleabart

    Kapets!

  3. Barney

    Našli spletno mesto z vprašanjem, ki vas zanima.

  4. Gushakar

    I join. And I have faced it. Let's discuss this question. Here or in PM.

  5. Azriel

    Between us, I advise you to try google.com

  6. Nazuru

    I am very grateful to you for information.



Napišite sporočilo