Oblikovanje

Hiša z jezerom z družinsko cono z bazenom in odprtim načrtom

Hiša z jezerom z družinsko cono z bazenom in odprtim načrtom



We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

To je hiša South Lake, 1200 kvadratnih metrov velik projekt, ki se nahaja v Braziliji v Braziliji in jo je dokončal arhitekt Estúdio Cláudio Resmini. Rezidenca na 950 kvadratnih metrih je bila prvotno zgrajena v osemdesetih letih prejšnjega stoletja, v letu 2017 pa je hiša med množično prenovo dobila nove lastnike in nov najem življenja. Stopnja razgradnje zaradi pomanjkanja vzdrževanja je zahtevala intenzivne intervencije. Arhitekti so želeli ohraniti prvotni koncept, obliko in moč trikotne zasnove stavbe, vendar jo prilagoditi današnjim datumom. Začelo se je tudi odprto načrtovanje družabnega bivalnega prostora, ki je mejilo na kuhinjo, jedilnico, bivalni prostor in dodatno igralnico / knjižnico igrač.

  • 1 |
Zdaj je tri-zgodba moderne zunanjosti videti posodobljena. Uspešno se je vzdrževalo zgornje trikotno nadstropje, ki je s konstrukcijsko neodvisnostjo obešeno od preostale hiše.

  • 2 |
V pritličju odprtega načrta so na nivoju jezera pralnica in apartma za zaposlene ločeni od intimnega družinskega območja. Na ravni ulice je bolj družabno zabavno območje. V zasebnem tretjem nadstropju so apartmaji s petimi spalnicami.

  • 3 |
Cilj obnove družinskega prostora je bil okrepiti povezavo z jezerom. To je bilo doseženo z izravnavo tal, ki sega do novega bazena. Bogat lesen okvir obdaja bazen in vrt v vrtu, kjer betonske plošče prekinjajo kvadratki trave, in cvetlični nasadi različnih višin.

  • 4 |
Slednje rastline lomijo belo betonsko zunanjost med obema spodnjima nivojema. Nova sveža bela prevleka poudarja prizmatičnost ogromnega trikotnega volumna, ki krepi linearnost črnih oken.

  • 5 |
Velika stekla odražajo minljive oblake.

  • 6 |
Za izravnavo ravne linearnosti oken zgornjega nadstropja je bila dodana kovinska obroba, ki v svetlejših mesecih prav tako zagotavlja nekaj sence od jutranjega sonca. Ko je čas, da uživate v sončnih žarkih, si lahko lastnik stanovanja na spodnjem terasi bazena dvigne sodoben zunanji stol.

  • 7 |
Nova zasnova je dosegla popolno pretočnost med notranjimi in zunanjimi bivalnimi prostori na strani jezera.

  • 8 |
Obstaja bar, pritrjen na zunanjo kuhinjo ob bazenu. Prostor za gurmane vsebuje žar in hladilnike.

  • 9 |
Zunanji bivalni prostor se prilega tudi ob bazenu.

  • 10 |
Modri ​​ležalni stoli in majhne stranske mize dopolnjujejo bleščečo modro vodo bazena in jezera izven njega.

  • 11 |
Gladke kamnite plošče prekrivajo kuhinjsko jedilnico na prostem.

  • 12 |
Veliki stebri podpirajo pokončni previsni strop.

  • 13 |
Sergio Parada, eden od odgovornih arhitektov, komentira: "Pravokotna geometrija je lahko sestavljala večino prostorov proti vzhodu s pogledom na jezero. Projekt je predvideval, da pogled na jezero ne bo oviral gradnje javnih udeležencev v cestnem prometu. Mikro notranje podnebje, ustvarjeno z veličastno praznino z vrtom, je omogočilo integracijo vseh okolij bivališča. Barvne kovinske konstrukcije in prosta oblika obdelani beton so določili obliko in estetiko stavbe. "

  • 14 |
Modra naglasna barva se nadaljuje v prvem nadstropju v prostoru za druženje. Izvlečna steklena stena združuje dnevno sobo s teraso v prvem nadstropju.

  • 15 |
Na terasi so balustrade in zaščitne ograje zamenjali prozorni stekleni paneli za minimalističen dizajn, ki ne moti ekspanzivnega pogleda na jezero.

  • 17 |
Notranja kuhinja sedi za lesenim okvirjem, ki služi tudi kot zajtrk.

  • 18 |
Spodnja kuhinjska miza se razprostira od osrednjega kuhinjskega otoka. Obesek z lučkami v jedilnici osvetli njeno leseno površino.

  • 19 |
Aparat za kuhanje iz nerjavečega jekla visi nad marmornatim otokom, ki ga ujema steber iz nerjavečega jekla.

  • 20 |
Hladen kuhinjski otok iz belega marmorja je v nasprotju s toplimi lesenimi enotami zadaj.

  • 22 |
Bele plošče z značilnostmi pokrivajo širino stene za mizo.

  • 23 |
Oblazinjena stena za oblikovanje oblikuje shemo glavne spalnice. LED obodne luči svetijo nad oblazinjenimi ploščami različnih nevtralnih odtenkov. Postelja na platformi je oblazinjena v ustrezni tkanini.

  • 24 |
Viseče luči, ki jih navdihujejo sredi stoletja, osvetljujejo plavajočo posteljno enoto, ki se potisne ven med oblazinjene stenske plošče.

  • 25 |
Črni pult v glavnem apartmaju udari čez leseno kopalniško nečimrnost.

  • 26 |
V kopalnici spodaj se zdi, da znotraj svoje jantarne prostornine sveti edinstvena nečimrnost.

  • 27 |
Arhitekturne plavuti ustvarjajo atrij, ki vodi v družbeno območje.

  • 28 |
Velika ukrivljena stena skriva omaro črne in jantarne barve.

  • 29 |
Otroško cono razkriva krožni izrez v steni.

  • 30 |
Otroške stenske nalepke krasijo podporni stolpec v knjižnici igrač.

  • 31 |
Talne ploščice Jigsaw zagotavljajo igrivo in barvito oblogo.

  • 32 |
Enote iz betona, nerjavečega jekla, lesa in mat črne kuhinje dajejo kuhinji na prostem razdrobljen in robast videz.

  • 33 |
Sijajni črni hrbtni pas se ujema z delovno površino.

  • 34 |
Marmornate stopnice se vzpenjajo na vhod proti domu.

  • 35 |
Ponoči sodobna domača zunanjost, njena bazenska paluba in terasi svetijo v ureditvi zunanjih luči.

  • 36 |
Zrela silhueta palme v somraku.

  • 37 |
Trikotna arhitektura močno upada v nebo.

  • 38 |
Tloris in tloris bazena.

  • 39 |
Tloris dnevne sobe in terasa.

  • 40 |
Tloris pritličja z družinskim bivalnim prostorom odprtega načrta. Ta načrt ponazarja tudi območje parkiranja na posestvu.


Priporočeno branje: Sodobna jezerska hiša Johna Roberta Nilssona


Poglej si posnetek: Otvorena sezona kupanja na Borkovačkom jezeru STV (Avgust 2022).