Oblikovanje

Studio loft, ki je domača in umetniška galerija

Studio loft, ki je domača in umetniška galerija


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Nahaja se v mirni ulici, ki je vzporedna s prometnim bulvarjem v Alsančaku, eni najbolj gosto poseljenih sosesk Izmirja v Turčiji, nenavadno notranjo preobrazbo. Prvotno je kratek zahteval, da se pritličje in zgornje nadstropje te stavbe (ki je del petvratnega stanovanjskega bloka) pretvorita samo v namenski foto studio. Med postopkom oblikovanja sta naročnik in arhitekt ekipe Zaas in Yerce na novo zasnovala prostor in se strinjala, da to lahko presega le studio. Končni rezultat je edinstven kraj, ki obsega dom, profesionalni foto studio in javno umetniško galerijo.

  • 1 |
Nahaja se desno na zadnji strani prvega nadstropja, leži zasebni bivalni del. Stropni tv-nosilec omogoča, da se pred okenskim steklom obesi televizija z ravnim zaslonom, ki ima pogled na mirno ulico.

  • 2 |
Dvojni delovni prostor je tudi znotraj dnevne sobe, pri čemer je pisalna miza obrnjena proti notranji stekleni steni in gleda zunaj. Trio plavajočih stenskih polic vsebuje nekaj knjig in slik.

  • 3 |
Zunanjost dnevne sobe, izza belih osnovnih enot, nenavadno ponuja steno. Za osvetlitvijo instalacije sveti zunanja razsvetljava.

  • 4 |
Stanovanjsko prvo nadstropje je doseženo s plavajočo stopniščno zasnovo iz fotografskega studia in galerijskega prostora. Vsak korak je kovinski 3D paralelogramski okvir, nameščen posamezno na steno studia, da tvori vzpon na mezzaninsko ploščad. Sodoben dizajn ograj je osvetljen z LED lučmi.

  • 5 |
Tik pod ustjem mezinca je sprejemna sprejemna miza ob majhni shrambi s svetlo rumeno nišo. V središču studijskega prostora v pritličju je črn naglasni stol, ki ponuja prostor za sprostitev med fotografiranji.

  • 6 |
Majhna stranska miza poleg ležalnega stolčka iz črnega in lesenega prostora nudi mesto za odlaganje skodelice kave med delovnimi odmori - ali celo prižiganje sproščujoče sveče. Stol in njegov partner sta nameščena proti pogledu na mirno ulico, ki jo vidimo skozi ogromna črna okvirjena steklena vrata.

  • 7 |
Siva stenska galerija se vdre okoli nasprotne strani studia do stopnišča. Obodni svetlobni prameni vzdolž zgornjega in spodnjega roba. Delovna miza je postavljena za recepcijo gostov, pred kuhinjsko nišo in vrati v kopalnico galerije.

  • 8 |
Tik za pristajanjem na vrhu plavajočega stopnišča je prostor za sprostitev s trepetajočim modernim kaminom in dvema udobnima sodobnima foteljama. V fazi načrtovanja se je postavilo vprašanje, kako lahko preprost oddelek spremenimo v večnamensko območje, kjer lahko obstajajo različne funkcije in nastavitve za življenje. Rešitve so bile poskušane vzpostaviti prepustnost znotraj teh funkcij, ustvariti prost pretok med uporabo in življenjem.

  • 9 |
Pristanek prvega nadstropja se pridruži platformi industrijskega sloga, ki je sprehajalna pot do območja domače knjižnice. Ker je bil eden glavnih ciljev predelave čim več ustvarjalnega prostora za foto studio, sta mezzanina in prvo nadstropje zasnovana kot dodatna prostora za fotografske posnetke, če želite. Funkcije dela, bivanja in razstavljanja vseh prepletenih pod streho fotografskega ateljeja združujejo modni način življenja.

  • 10 |
Omarano kamnito ognjišče poudarja sodoben kamin na območju sprostitve. Ognjišče je oblečeno v skupino prozornih okrasnih vaz, ki lovijo svetlobo iz plamenov.

  • 11 |
Ko gremo mimo kamina, velika okna usmerjajo steno kuhinjskega jedilnega prostora, v katerem je osrednji otok, ki združuje tako kuharsko kot jedilno funkcijo.

  • 12 |
Sijajna kromirana napa za štedilnik kroni kuhinjski otok z jedilnim podaljškom. Pomivalno korito iz nerjavečega jekla je nameščeno sredi lesene delovne plošče otoka.

  • 13 |
Drsna vrata odpirajo kuhinjo do terase, ki vodi dolžino kuhinjske jedilnice in prostor za sprostitev.

  • 14 |
Džungla rastlin usmerja dolgo teraso.

  • 16 |
Do zasebne kopalnice je dostopen preko spalnice.

  • 17 |
Prostori garderobe za goste v nadstropju galerije imajo močan industrijski videz.

  • 18 |
Bifold steklena vrata odpirajo celoten prednji del stavbe. Obiskovalci zasedenih razstavnih odprtin se lahko prelivajo do uličnega preddverja, na širokem pločniku, ki pripada mestu in oddelku.

  • 19 |
Kadar razstava lahko prosto teče med notranjim prostorom in ulico, lahko potencialni obiskovalci razstave mimo filtra in jih pregledajo brez filtra. Območje postane družabna platforma, na kateri se ljudje lahko družijo v udobju ulice na prostem, namesto da bi bili v bokso zaprti v pokriti galeriji.

  • 20 |
Pametna konfiguracija zasnove je privedla do ravnovesja med ločevanjem in mešanjem funkcij. Rezultat je zabaven prostor, ki je lahko odprt za javnost, a še vedno nudi potrebno zasebnost tam, kjer je to potrebno.

  • 21 |
Perspektivna risba prostora v galeriji v pritličju in notranjosti prvega nadstropja. Ta razdelek ne vključuje zasebnega domačega urada v prvem nadstropju, ki bi ga našli tik ob mezzanini.

  • 22 |
Sprednja nadmorska višina, ki prikazuje dvosmerna steklena vrata, ki se odpirajo na predprostor javne ulice.

  • 23 |
Tloris tlorisa.

  • 24 |
Načrt prvega nadstropja (skupaj z zasebno pisarno).


Priporočeno branje: 40 neverjetnih področij, ki pritiskajo na meje


Poglej si posnetek: 1. b kulturni dan: Gal v galeriji (Julij 2022).


Komentarji:

  1. Laomedon

    Po mojem mnenju so napake. Poskusimo razpravljati o tem. Pišite mi v PM.

  2. Shaktira

    Ta briljantna ideja mora biti namerno

  3. Finian

    Narediti napake. Poskusimo razpravljati o tem. Pišite mi v PM, govori.

  4. Camber

    Ja, res. It was and with me. Enter we'll discuss this question.

  5. Shaylon

    This phrase is incomparable)))



Napišite sporočilo